nederlands | english

Recht op miljoenen

Hoe 4.875.000 euro van Arrold werd afgepakt

Door @peter_plasman

Klopt het dat er met de spelregels geknoeid is?

In de spelregels waarvoor Arrold heeft getekend komt de rode knop niet voor, er staat niets in over beëindiging van het spel.
Endemol heeft inmiddels erkend dat na de opname een zin aan de spelregels is toegevoegd; in die zin staat dat de finalist de rode knop in moet drukken als hij het bod van de bank aanvaardt en dat dan het spel eindigt.
Kijkers die na de uitzending vragen stelden aan Miljoenenjacht over de gang van zaken kregen te horen dat in de spelregels staat dat door het drukken op de rode knop het spel wordt beëindigd. Deze vraagstellers werden voor meer informatie via een link verwezen naar de veranderde spelregels.

Hoe is het contact tussen Arrold en mij tot stand gekomen?

Ik keek naar Miljoenenjacht en dacht meteen "dit klopt niet". Ik heb maandag na de uitzending Arrold gebeld nadat ik ontdekt had dat de zaken anders lagen dan werd verteld. Ik heb toen Arrold aangeraden juridisch advies in te winnen. Arrold heeft daar een paar dagen over nagedacht. De Postcodeloterij heeft in die dagen een paar keer naar Arrold gebeld met het dringende advies niet met een advocaat te praten omdat "dat slecht zou zijn voor zijn naam." Mede daardoor heeft Arrold juridisch advies gevraagd en daarna is de zaak gaan rollen.

Hoe word ik betaald?

Ik zal mijn werk pas in rekening brengen wanneer aan Arrold een betaling zal worden gedaan.

Waarom heeft Arrold recht op €5.000.000?

Omdat in de spelregels is bepaald dat de inhoud van de uitgekozen koffer (nummer 17) van Arrold is tenzij hij een bod van de bank accepteert. Arrold heeft nooit een bod van de bank geaccepteerd dus de inhoud van de koffer is nog steeds van hem.

Waarom is Arrold niet tevreden met €125.000?

Arrold is heel blij met de door hem gewonnen prijs maar hij vindt het ook belangrijk dat het spel volgens de regels wordt gespeeld en dat is niet gebeurd.

Zou Arrold dit ook hebben gedaan als er €0.50 in zijn koffer had gezeten?

In dat geval zou de feitelijke situatie anders zijn geweest en ik wil niet speculeren.

Heeft de thuiswinnaar ook recht op een hoger bedrag als Arrold gelijk krijgt?

Ja, de thuiswinnaar heeft recht op het bedrag dat Arrold krijgt.

Waarom is er een website opgericht?

Omdat er heel veel over deze zaak wordt gesproken en ik het heel belangrijk vind dat iedereen zelf kan lezen hoe het zit.